Petzl GRIGRI + осигуряващо устройство

Petzl Petzl

Нов пордукт

Petzl GRIGRI + устройство за осигуряване Разшири

Petzl GRIGRI + е осигуряващо устройство с асистирано спиране, създадено за употреба както в зала, така и на открито. Може да бъде използвано с всички единични въжета, като е оптимизирано за 8,9 до 10,5 милиметрови такива и е сертифицирано за интензивна употреба. Ръчката за намаляване на триенето предоставя изключителен контрол над спускането. Устройството предоставя два режима - горно и долно осигуряване. Режимът за горно осигуряване и анти-паник ръчката създават по-комфортно и балансирано спускане, ето защо екипът на Спортен магазин Излез Навън! препоръчва GRIGRI +, като изключително подходящ аксесоар за начинаещи катерачи.

Още детайли

198,00 лв

с вкл. ДДС

Устройство за осигуряване с асистирано спиране и анти-паник функция, което може да работи с въжета от 8,5 до 11 мм.

Описание:

 • Осигуряващо устройство с асистирано спиране, подходящо за употреба в зали и на открито. Подходящо за всякакво ниво на умения.
  - движенията на ръцете са същите, както при традиционните протриващи устройства - двете ръце са на въжето. Падането се спира чрез стискане на въжето с ръката, която е позиционирана на свободния край на въжето.
  - може да се употребява с всички единични въжета с диаметър от 8,5 до 11 мм (оптимизирано за въжета от 8.9 до 10.5 мм ).
  - схеми за използване на устройството са гравирани на външната и вътрешна страна.
  - отлична издръжливост - проектирано за продължителна употреба, благодарение на това, че средната планка и планката за износване са направени от стомана.
 • Изключителен комфорт при спускане, благодарение на контролираното подаване на въжето чрез ръчката за спускане.
 • Подходящо за начинаещи катерачи:
  - ръчка с анти-паник функция - ако осигуряващият дръпне прекалено силно ръчката, тя ще влезне в анти-паник позиция и ще спре спускането.
  - избор на режим за осигуряване - горно или долно, благодарение на ключа на гърба на устройството. Режимът за горно осигуряване улеснява обирането на допълнителното въже и прави оссигуровката по-удобна.
  - възможност за заключване на ключа за избор на режима на осигуряване в дадена позиция.

Характеристики:

 • Тегло: 200 гр.
 • Съвместими въжета: единични въжета между 8,5 и 11 мм в диаметър
 • Материали: алуминиеви странични планки, стоманени протриваща планка и централен щифт, подсилена дръжка от найлон
 • Сертификати: CE EN 15151, UIAA

КодD13A GD13A AGD13A VI
Цвят сиво оранжево лилаво
Гаранция 3 години

Моля, имайте предвид - не приемаме този продукт за връщане или замяна!


В Спортен магазин Излез Навън! гледаме изключително сериозно на живота и здравето на нашите клиенти. Именно и заради това, възползвайки се от правото ни дадено в чл. 57, ал. 3, 4 и 5 от Закона за Защита на Потребителите, ние не можем да приемем за връщане или замяна всички продукти, касаещи пряко сигурността, живота и здравето на потребителя им, както и още няколко типа продукти, изброени по-долу.

Никой не би желал да получи седалка или карабинер ползвани от незнайно кой, незнайно как, въпреки че нямат следи от употреба. Всички продукти за катерене в нашия сайт са сертифицирани и тествани от производителя, който гарантира, че при правилна употреба те ще изпълняват своята функция. Не бихме допуснали компромис с качеството и историята на нито един продукт, гарантиращ сигурността на клиентите ни и именно затова не приемаме връщане или замяна на следните типове продукти:

 • всякаква катераческа екипировка касаеща пряко безопасността на потребителя, например но не само: седалки, каски, протриващи, карабинери, въжета, макари, всякакъв вид осигуровки и други продукти, предотвратяващи падане, абсорбиращи кинетична енергия или придържащи тялото при катерене или работа.

Също така от хигиенна гледна точка не можем да приемем за връщане следните продукти:

 • чорапи
 • бельо
 • еспадрили
 • бутилки за вода, термоси, посуда
 • водни филтри

Посочените по-горе видове продукти, разбира се се възползват от тяхната пълна гаранция без изключение! Гаранционното въщане и/или замяна при проблем с даден артикул не се отнася към посочения член от закона.

Не можем да приемем за връщане и специално поръчани продукти от наш доставчик, които са били с "предварителна поръчка" и продукти, персонализирани според изискванията на клиента.

Reviews (0)