Планинските лагери на Дивите козлета са една истинска планинарска школа за децата! Организатори са Бюро за туризъм и приключения Пълдин, а самата занималня Дивите козлета е вече в своя втори сезон, като децата участват в различни преходи и лагери през годината. С много любов и правилен подход екипът предава техните знания и умения за планинарството на децата, за да може те да обикнат разходките в планината от най-ранна възраст.

Лагер Чамкория ще се проведе в к.к. Боровец в периода от 1 до 4 ноември 2018 г., по време на училищната ваканция. В него освен преходите, ще децата ще обърнат особено внимание на ориентирането. Организаторите обещават обучение, игри, състезание и много забавни моменти из рилските пътеки!

Дивите козлета - лагер ЧамкорияИзбрахте ли лагер за детето?

Ето и примерната програма:

Четвъртък, 1 ноември

Отпътуване от София в 8:30 ч. от паркинга пред стадион Васил Левски. Пристигане и настаняване в хотел. Време е за кратък преход и опознаване на групата. Обяд. Следобедна беседа за ориентирането – основни знаци и правила при работата с карта и компас. След това практическо занимание по ориентиране. Вечеря. Прожекция за филм с планинарска тематика, време за тихи игри. Нощувка.

Петък, 2 ноември

Закуска. Практическа работа по ориентиране – изчертаване на карта на непознат район. Отборна игра, която ще завърши с преминаване по изчертано трасе на създадените карти. Обяд. Следобед е време за хубав преход до Черната скала или Двореца Ситняково. Вечеря. Прожекция за филм с планинарска тематика, време за тихи игри. Нощувка.

Събота, 3 ноември

Закуска. Време е за преговаряне на наученото чрез игри, защото след обяд ще има състезание. Обяд. Ориентирането – любим спорт! Състезание в няколко етапа. Вечеря и малък планинарски купон. Нощувка.

Неделя, 4 ноември

Закуска. Сутрешна разходка до Двореца Царска Бистрица. Освобождаване на хотела преди обяд, след което разходка и време за обяд в Самоков. Пристигане в София около 14:30 ч.


Отпътуване: 8.30 часа, 1 ноември
стадион „Васил Левски“

Връщане: 14.30 часа, 4 ноември
стадион „Васил Левски“

Минимален брой за една група: 18 деца
Срок за уведомяване при несъбрана група: 7 дни
Програмата е подходяща за деца от 6 до 12 годишна възраст.


Допълнителна информация:

Цена: 199,00 лева

Цената включва:
– транспорт с лицензиран микробус
– 3 нощувки в хотел
– 3 закуски, 3 обяда и 3 вечери по меню (на сет)
– планински водач, инструктор по туризъм и вид спорт
– обучение по описаната програма
– екипировка за провеждане на обученията и игрите
– туристически игри и състезания
– застраховка „Злополука“ и застраховка „Планинска“

Цената не включва:
– храна за обяд в последния ден (нужно е децата да имат малко джобни за тогава)

Допълнително за нови деца (по желание):
Спортна тениска с лого „Дивите козлета“ – 10,00 лева

За въпроси и запитвания, моля посетете Facebook страницата на Детска занималня Дивите козлета или сайта на Бюро за туризъм и приключения Пълдин!