Скалните култови комплекси на траките из Родопите - енергиеният триъгълник Белинташ-Кръстова гора-Караджов камък

Мистичният родопски триъгълник

Туристическа програма, която ще хвърли малко светлина върху родопските мистерии и тайнствата на траките от едно отминало време. Приятелите ни от Бюрото за туризъм и приключения Пълдин са Ви подготвили куп есенни гледки в Родопа, споделяйки приятната разходка с много приятели.

Елате с екипа на Бюро Пълдин из част от скалните култови комплекси из Родопите – енергиен триъгълник Белинташ – Кръстова гора – Караджов камък!

Защо да изберете точно този маршрут за Вашия есенен уикенд?

- Есенни гледки из Родопа планина – магия от земни тонове
- Белинташ и Караджов камък – окултните центрове на траките
- Кръстова гора – християнското чудо на Родопа планина
- Удобен маршрут за личен превоз
- Усмихнат планински водач и организатор

Ден 1: Ин кая – Белинташ

Среща на групата 10:30 часа в с. Врата. Лека разходка и вече сме до първата скална забележителност – Ин кая. След това се връщаме по предполагаемия път на Александър Македонски, докато достигнем скалния комплекс Къз кая. Снимка с „момите“ и по обратната пътека до колите. Нямаме време за губене – време е да посетим Белинташ – основният култов комплекс на траките в тази част на Родопа планина. Място, на което може само да се наслаждаваме и черпим от енергията на природата! В случай, че има шамани в групата – ритуал за хубаво време и усмихнати хора  Настаняване в къщи за гости в с. Врата или с. Мостово. Вечеря на свободна консумация, но е възможно и групово да поръчаме нещо предварително. Нощувка.

Ден 2: Кръстова гора – Караджов камък

Закуската е ясна. След нея с бодра стъпка изкачваме стръмнинката от Мостово до билото между Кръстова гора и Караджов камък. От тук сме близо и до двете тайнствени места, но първо ще посетим по-мистичното и култово. Пътеката е лека и след около час време вече сме под голям камък, заседнал в скалата – Караджов камък. Изкачваме се на платото. Време е за йога и медитация  След като се наситим с гледки и енергия – обратно по пътеката и не след дълго сме на Кръстова гора. Смирени пристъпваме и разглеждаме църковния комплекс и вече и три от мистичните ъглите са ни изяснени… що годе  Връщаме се в с. Мостово и е време  да планираме вкусно родопско хапване. Мистерията е посетена, усетена, но не и разгадана… Връщане към София, и кой от където е!


Цената включва: 1 нощувка в къща за гости, планински водач, планинска застраховка с лимит 1000 лв.

Цената не включва: транспорт, храна – самостоятелен избор, разходи от личен характер.

Отстъпки: приятели на Бюро Пълдин, ученици, студенти и семейства -10%


Минимален брой туристи: 15
Срок за уведомяване при не събрана група: 7 дни

Място: Родопа планина

Дати:

  • 27.10 - няма места
  • 3.11 - 4 места

Цена: 65.00 лева

За повече информация и контакти: Сайт на Бюро Пълдин - wwwprikluchenia.com и Facebook страницата на бюрото